Verdwijnen van de P+R Citybus (1)

3091 Qbuzz 2013-5-22 Groningen,Stallling Arriva-BorderMaker

Met de introductie van de nieuwe Q-link lijnen kwam een einde aan de P+R Citybus. De laatste P+R Citybus lijn 22 werd samengevoegd met Q-liner 318 en geïntroduceerd als Q-link 5 in het nieuwe Q-link concept. Op de foto is P+R Citybus 3091 van Qbuzz te zien op het oude stallingterrein van Arriva aan de Sontweg. Dit was vanwege de verbouwing van de kruising tussen de Bornholmstraat en de Sontweg, waarbij de weg tijdelijk werd verlegd over het terrein van Arriva, dat inmiddels eigendom is van de Gemeente Groningen. Op 22 mei 2013 passeert de bus de fotograaf op weg richting P+R in Haren.

3 comments

  1. Geachte dame/heer,
    Met welk busnummer kun je in de toekomst over de Sontweg en tegenover de Ikea uitstappen?
    En geldt in deze bus ook de OV-Chipkaart?
    Op donderdag 10 november gingen we met lijn 5 maar moesten op de Europaweg uitstappen.

    1. Goedenavond,

      Op dit moment rijdt er helaas geen bus vanaf IKEA naar de Grote Markt. In de loop van 2017 zou Q-link Paars lijn 5 (die nu over de Europaweg rijdt) weer over deze route rijden.

      Op dit moment kan worden gereisd met Q-link paars lijn 5 vanaf of naar de halte aan de Europaweg of met lijn 73 of 78 en dan kan worden in- of uitgestapt bij de halte Zuiderdiep. Deze stoppen wel bij de IKEA maar rijden beide slechts eens per uur. Terwijl lijn 5 , 5 x per uur rijdt.

      In alle bussen in de stad Groningen kan worden gereisd met de OV-Chipkaart. Echter als men bij de Europaweg instapt is het bij meer dan 2 personen voordeliger om een P+R Citybus kaartje te kopen voor 6 euro.

      Als er meer vragen zijn hoor ik het graag

      Met vriendelijke groet,

      Niels

      Webmaster

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.