Month: december 2017

Q-link Blauw op nieuwe route Q-link Paars

Naast de Paarse bus op Q-link Blauw op 26 december 2017, reed ook een Blauwe Q-link bus op Paarse Q-link 5. Op de foto staat bus 3429 op de allernieuwste P+R van Groningen, namelijk Meerstad. Een plek waar deze bussen in deze kleur nooit te zien zijn. Na het afwachten van de tijd reed de bus verder op de route van Q-link 5 en ging uiteindelijk via de binnenstad van Groningen naar Zuidlaren en Annen.

Q-link Paars op Q-link Blauw (2)

Op 26 december 2017 kwam een Q-link Paarse bus terecht op de beide Blauwe Q-link lijnen. Daardoor werd het mogelijk een nieuw type Paarse Q-link bus te fotograferen op lijnen waar hij al in zijn blanco uitvoering kwam. Op de foto passeert bus 3457 de fotograaf, die als Q-link 4 op weg is richting Beijum en daarna weer als Q-link 4 terugkeert naar P+R Hoogkerk. De bus passeert de fotograaf op de Andelstermaar.

Q-link op Emmer stadsdienst (4)

Na het maken van de eerdere foto’s van de Q-link bussen op de stadsdienst van Emmen op 25 december 2017, werd nog een keer een foto gemaakt van de reservebus 3097, die naast lijn 3 ook reed op de Emmer lijn 1. Deze Emmer stadslijn is sinds de nieuwe dienstregeling 2018 drastisch gewijzigd en rijdt sindsdien vanuit de wijk Emmerhout door naar Angelslo. Hierdoor is echter een groot deel van de route in de wijk Emmerhout opgeheven. Op de foto passeert de bus op de 3097 op de Laan van het Kinholt en is op weg richting Angelslo en het Station als lijn 1 op 25 december 2017.

Q-link op Emmer stadsdienst (3)

Na het maken van de foto in de Rietlanden van Emmen werd naar de wijk Bargeres gereden. Hier werd de al eerder op Eerste Kerstdag op lijn 2 rijdende Q-link Rood bus 3072 gefotografeerd op lijn 4, die onderling gekoppeld zijn, waardoor het mogelijk is om diverse bestemmingen zonder overstap te bereizen. Op de foto staat de bus gereed op 25 december 2017 bij de halte Balingerbrink 2 en zou zo verder rijden als lijn 4 naar Station en daarna verder als lijn 2 naar Angelslo.

Q-link op Emmer stadsdienst (2)

Naast bus 3072 reed ook de Groninger reservebus 3097 op de Emmer stadsdienst op Eerste Kerstdag. Deze bus is in Emmen om een kapotte Rode Q-link bus tijdelijk te vervangen, om zo alle diensten op de nieuwe Q-link 12 met een bus in de Q-link kleuren uit te voeren. Echter omdat de bus op 25 december 2017 niet nodig was, werd het mogelijk om deze bus te fotograferen in de wijk Rietlanden in Emmen op de Emmer stadslijn 3. Op de foto passeert de bus de fotograaf op de Veldstukken en gaat na een rondje door de wijk Rietlanden, weer op weg richting het Station.

Q-link op Emmer stadsdienst (1)

Op Eerste Kerstdag 25 december 2017 reden beide omlopen op de Emmer stadsdienst met Q-link bussen. Op de stadsdienst in Emmen is het vanaf 25 december 2017 tot 1 januari 2017 mogelijk om gratis te reizen, daarom zet men op alle ritten gelede bussen in. Op de foto is de Rode Q-link bus 3072 te zien, die een omloop reed met de lijn 2 en 4. Op de foto is de bus te zien bij de halte Laan van het Kinholt 2 en is op weg richting Angelslo en het Station als lijn 2.

Nieuw Knooppunt bij UMCG Noord

In 2018 wordt begonnen met de bouw van een nieuw busknooppunt UMCG Noord, aan de noordoostzijde van de binnenstad. De huidige halte UMCG Noord zou grondig worden verbouwd en op deze plek komt het centrale overstappunt tussen de vele Q-link lijnen die deze halte passeren. Op 22 december 2017 was dit nog niet het geval, als bus 3435 halteert bij de halte UMCG Noord en daarna verder rijdt als Q-link 4 naar Beijum.

Nieuwe elektrisch bussen op Q-link Groen (7)

Zoals eerder werd beschreven, kwamen op 10 december 2017 een tiental elektrische bussen in dienst op de beide Groene Q-link lijnen. De eerste weken van deze bussen verliepen niet geheel vlekkeloos, door problemen met het tussentijds bijladen reden veel ritten met vertraging of helemaal niet. Gelukkig gaat het inmiddels steeds beter en is er steeds minder vertraging op de beide Groene lijnen. Op 22 december 2017 werd de halte Zernike Noord weer in gebruik genomen, hierdoor werd het mogelijk om weer een bus te fotograferen bij dit kleine busstationnetje op het Zerniketerrein. Op de foto passeert dan ook bus 3474 de fotograaf op de Zernikelaan en is op 23 december 2017 op weg richting het Hoofdstation als Q-link 1.

Rood-Grijze stadsbus op Q-link Rood

Na de foto in Nieuw-Schoonebeek werd doorgereden naar Klazienaveen, waar een bijzondere bus op Q-link 12 kon worden gefotografeerd, namelijk een rood-grijze stadsbus uit de stad Groningen. Deze bus was speciaal naar Emmen gekomen om tijdelijk een kapotte Q-link Rood te vervangen op deze nieuwe Q-link lijn. Op de foto halteert bus 3079 op 22 december 2017 bij de halte Kruiwerk 3 en zou hierna als Q-link 12 vertrekken richting Emmen.