Month: januari 2018

Naderend einde voor omgebouwde Q-link stadsbussen

Met de start van de al eerder beschreven nieuwe busconcessie, met de start van dienstregeling 2020, zouden de omgebouwde stadsbussen die al in 2009 instroomden het veld gaan ruimen. 15 van deze stadsbussen werden in de loop van jaren omgebouwd tot Q-link bus en voorzien van Airco en Wifi en vormen nu nog de ruggengraat van een deel van het Q-link netwerk. Op de foto is bus 3050 te zien op 20 januari 2018 bij de halte P+R Haren en zou als Q-link 5 vertrekken richting Groningen en uiteindelijk eindigen in Harkstede. Op deze lijn zouden de bussen waarschijnlijk eerst door Euro-6 bussen worden vervangen.

Q-link 3 wordt Zero Emission!

Met het publiceren van de aanbestedingsdocumenten voor de nieuwe busconcessie Groningen-Drenthe van 2020 t/m 2030 werd duidelijk dat Q-link 3, met de start van de nieuwe concessie volledig zou worden uitgevoerd met zero emission bussen. De dieselbussen op deze lijn zijn dan ook over een niet al te lange tijd verleden tijd. Op 20 januari 2018 was dit nog niet het geval als dieselbus 3438 halteert bij de halte Winkelcentrum Lewenborg en zo verder gaat rijden richting P+R Hoogkerk als Q-link 3.

Voor de 5e keer BusSessions

Op 19 januari 2018 wordt voor de 5e keer Bus Sessions georganiseerd in de Q-link bussen rond Groningen. Tijdens Bus Sessions wordt er gratis muziek geboden in de bussen door regionaal muziek talent. Op de foto is bus 3474 op 13 januari 2017 te zien bij de halte UMCG Hoofdingang met op de zijkant een sticker voor dit evenement. Het is voor het eerst dat dit evenement in deze elektrische bussen wordt georganiseerd. Op de sticker staat dat Bus Sessions reeds 5 jaar bestaat, echter vindt het nog maar 4 jaar plaats en wordt het voor de 5e keer georganiseerd.

Reservebus op Q-link Rood (1)

Op 5 januari 2018 reed reservebus 3097 op Q-link 12 in Emmen rond. Zoals al eerder te zien was, reed deze bus al eens in Emmen rond om een kapotte Q-link Rood bus tijdelijk te vervangen. Dit was ook het geval toen de foto werd gemaakt. De bus staat te halteren bij de halte Stadionplein in Emmen en zou hierna doorrijden als Q-link 12 naar Klazienaveen.