Month: augustus 2018

Reservebus op Q-link Rood (3)

Wegens de inbouw van pinapparatuur in de bussen van Q-link Rood werden alle bussen van deze lijn gehaald en naar de stalling in Groningen gebracht. De inbouw van deze apparatuur in deze bussen vond plaats omdat vanaf 1 september 2018 alleen nog met pin kon worden betaald in de bussen van Q-link Rood. Om toch met Q-link-bussen op Q-link 12 te kunnen rijden, werden de reservebussen uit Groningen gehaald en waren bussen te zien die normaal gesproken niet werden ingezet op deze lijn, zoals bus 3458, die een neutrale Q-link-huisstijl draagt. Op de foto passeert de bus de fotograaf op de Statenweg in Emmen op 23 augustus 2018, onderweg als Q-link 12 naar het station Emmen.

Verbouwingen voor HOV Leek (4)

Nadat eerder het eindpunt bij Oostindie werd aangelegd in Leek, was daarna de beurt aan het stuk Auwemalaan vanaf Rotonde Lindensteinlaan tot en met de Schelp, dat hierdoor was afgesloten in het kader van het project HOV Leek. Bussen konden hierdoor niet het nieuwe eindpunt bereiken en werden omgeleid naar het eindpunt Tolbert Bousemlaan. Op de foto is bus 3443 te zien op een tijdelijk voor dit doel aangelegde wachtplaats bij het eindpunt Bousemalaan, met een rit die normaal gesproken richting Leek Oostindie zou rijden. Kort na de foto van 19 augustus 2018 vertrekt de bus weer als Q-link 3 richting Groningen.

FC Groningen pendelbuslijn wordt voorgezet!

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt pendelbus lijn 28 tussen het Hoofdstation en het stadion van FC Groningen voortgezet voor en na de voetbalwedstrijden. Lijn 29, die veel wijken in de stad bediende, werd opgeheven. Deze lijnen werden in het leven geroepen ter vervanging van Q-link 5 en ter versterking van Q-link 2 op Europapark voor en na voetbalwedstrijden. Op de foto is bus 3078 te zien, die speciaal voor dit doel in een aangepaste uitvoering is gebracht en buiten wedstrijddagen op de stadslijnen rijdt. De bus passeert de halte Westerhaven op lijn 7 en is op weg naar het Hoofdstation op 11 augustus 2018.