Month: augustus 2021

Tijdelijk voor 3 euro vanaf een P+R met Q-link

Wegens de teruggelopen aantallen reizigers door de coronacrisis is Qbuzz een actie gestart waarbij men vanaf de P+R’s in en rond de stad Groningen met een P+R Kaart met 5 personen voor slechts 3 euro met de bus kan in plaats van 6 euro. Dit om de reizigers die de binnenstad in willen van Groningen te bewegen weer met de bus te gaan. Om dit extra kenbaar te maken, zijn de Elektrische Heuliezen voorzien van extra stickers achter op de bussen, die op de foto nog klein te zien zijn. Op de foto halteert bus 7406 bij de P+R locatie Kardinge en zou zo vertrekken op lijn 4 richting Roden en het centrum van Groningen op 8 augustus 2021.

Nieuw busstation Zernike Noord in gebruik

Na een bouwtijd van bijna een half jaar is begin augustus 2021 het nieuwe busstation bij Zernike Noord opgeleverd. Dit busstation is het einde van de grote renovatie van de Zernikelaan die sinds 2019 plaatsvindt. Zernike Noord is een knooppunt waar de Q-link Oranje lijn en Q-link Groen lijnen samenkomen. Op de foto staat bus 3474 gereed bij de vernieuwde haltes te wachten op 8 augustus 2021 en zou zodra vanaf het nieuwe busstation als Q-link lijn 1 vertrekken richting P+R Reitdiep, waar de bus zou gaan laden.

Omleidingen op Q-link wegsn afgesloten Emmaviduct

Doordat het asfalt op de Emmaviaduct wordt vervangen tussen 6 augustus en 16 augustus 2021, moesten de Q-link bussen die normaliter via deze route rijden omrijden via andere wegen naar het Hoofdstation en de bestemmingen in de regio. De beide Q-link Blauw lijnen rijden ter hoogte van de halte Koeriersterweg verder via de Peizerweg naar het Hoofdstation en niet via de busbaan. Voor deze 10 dagen zijn zelfs een tweetal tijdelijke haltes aangelegd bij de halte Koeriersterweg, die bus 7437 op 8 augustus 2021 passeert terwijl hij op weg is richting Beijum als Q-link 4.

Omleidingen van Q-link lijnen wegens de ombouw van UMCG Noord (5)

Omdat de bouw van het nieuwe knooppunt voor de Q-link lijnen bij de halte UMCG Noord steeds verder vordert, is inmiddels de hele straat afgesloten voor de Q-link lijnen die normaliter dit drukke punt passeren. De Q-link Paars-lijnen volgen wegens enkele aanpassingen aan het punt bij de Kattendiep weer de normale route. Echter, de Q-link Groen lijn 1 en Q-link Blauw lijnen gaan via de Oude Ebbingestraat de binnenstad in en komen hier in één van de normaal drukste straten rond de Grote Markt. Op de foto komt bus 7418 bij de halte Oude Ebbingestraat en is op 8 augustus 2021 op weg naar de Grote Markt als Q-link 3 en zou daarna doorrijden richting het Hoofdstation en Leek en Tolbert.