Month: september 2021

Oude Gelede streekbus in Utrechtse kleuren op extra ritten van Q-link

Wegens problemen aan de tankinstallatie van waterstofbussen in Groningen werden enkele voormalige streekbussen van Groningen uit Utrecht gehaald, die daar worden ingezet bij calamiteiten. Op 7 september 2021 werden deze bussen dan ook eenmalig in Groningen ingezet in de ochtenduren. Zelfs op de extra Q-link ritten waren deze bussen in de Utrechtse kleurstelling te zien, zoals op extra ritten van Q-link 1 tussen Zernike en Station Noord. Op de foto komt bus 3502 over de Zernikelaan gesneld en is als extra rit op Q-link 1 weer leeg onderweg richting Station Noord, ondanks dat de filmtekst Emmen aangeeft, zou de bus daarna weer richting de stalling zijn gegaan, waarna de bus niet meer is ingezet.

Q-link Oranje op Q-link 4

Wegens nog steeds aanhoudende problemen met de Heuliez bussen, reden in de eerste weken na 21 augustus 2021 diverse Q-link Oranje bussen op de beide Q-link Blauw lijnen. Ondanks dat ze meestal op de Blauw Q-link 3 reden, kwamen ze in de tweede week ook op Q-link 4 tussen Roden en Beijum terecht. Op de foto passeert bus 3401 de fotograaf als hij net P+R Kardinge op 6 september 2021 verlaat en op weg is als Q-link 4 richting Beijum.

Q-link Oranje weer onderweg!

Sinds 21 augustus 2021 rijdt Q-link Oranje weer zijn ritten als Q-link 15 tussen het Hoofdstation en Zernike Campus. Wegens de coronacrisis is de lijn al meer dan een half jaar niet actief geweest, aangezien de scholen en universiteitscomplexen op het complete Zernike Complex zo goed als gesloten waren. Aangezien Q-link Oranje wegens de opening van de scholen weer rijdt, zijn ook de oranje Capacity bussen weer uit hun lange slaap gehaald en voor het eerst te zien op het compleet vernieuwde busstation van Zernike. Op de foto van 26 augustus 2021 staat bus 3407 gereed om zo dadelijk richting het Hoofdstation als Q-link 15 te vertrekken.

Q-link Heuliez bus op lijn 77 (1)

In de vroege ochtend rijdt op Lijn 77 een elektrische Heuliez bus, bestemd voor de Q-link lijn 3, 4 en 5, een ritje tussen De Hilte en Gieten. Deze lijn, bedoeld voor mensen die in De Hilte of Gieterveen wonen, is ter vervanging van lijn 110 die tot voor december 2019 hier langs reed. De lijn normaal tot Bareveld met 8 persoonsbus, maar alleen deze ochtendrit wordt gereden met een grote bus in de vorm van deze Q-link bus. Op de foto staat bus 7429 gereed bij de halte De Hilte Viersprong en zou op 26 augustus 2021 vertrekken richting Gieten.