Month: april 2022

Extra ritten op Q-link wegens Bloemenjaarmarkt (2)

Net als op Q-link 5 reden ook op Q-link 4 diverse extra ritten tussen P+R Kardinge en het Hoofdstation. Deze bussen reden met hetzelfde materiaal dat op lijn 22 werd ingezet op 15 april 2022, waardoor de Q-link Oranje bussen ook op Q-link 4 en 5 te zien waren. Op de foto passeert Q-link Oranje bus 3402 terwijl hij vertrekt vanaf de halte Zaagmuldersbrug en op weg is naar het Hoofdstation als Q-link 4.

Q-link bussen op Bloemenjaarmarkt lijn 22 (4)

Nu de bussen van de Grote Markt in juli 2022 zullen verdwijnen, was dit de allerlaatste Bloemenjaarmarkt waar deze extra lijn 22 deze halte zou aandoen. Ook zou het waarschijnlijk de allerlaatste keer zijn dat Q-link Oranje bussen gepland op de Grote Markt te zien waren geweest. Op de foto staat bus 3406 op 15 april 2022 op de Grote Markt gereed om straks met een afgeladen bus weer te vertrekken richting P+R Euroborg.

Extra ritten op Q-link wegens Bloemenjaarmarkt (1)

Naast de extra ritten op lijn 22 rijden ook op Q-link 5 en Q-link 4 extra ritten tijdens de Bloemenjaarmarkt. Als eerste was Q-link 5 aan de beurt, die extra ritten reed tussen P+R Meerstad en het Hoofdstation van Groningen. Op deze ritten werd het materiaal dat ook op lijn 22 werd ingezet gebruikt, zoals bijvoorbeeld deze Q-link Blauwe bus 7422. De bus stopt bij de halte Ikea en zal zo dadelijk op 15 april 2022 op weg gaan richting het Centrum en het Hoofdstation.

Q-link bussen op Bloemenjaarmarkt lijn 22 (3)

Naast de vele Q-link Oranje bussen die op lijn 22 tussen P+R Euroborg en de Grote Markt reden, reden ook enkele Q-link Blauwe Heuliez-ritten op deze lijn. Hierdoor kwamen ook deze bussen op plekken waar ze normaal gesproken nooit te zien zijn tijdens hun reguliere dienst. Zoals hier op de Gotenburgweg, waar bus 7419 bijna het eindpunt Euvelgunne heeft bereikt en direct daarna door zal gaan als lijn 22 richting de Grote Markt op 15 april 2022.

Q-link bussen op Bloemenjaarmarkt lijn 22 (2)

Na de foto op de Bornholmstraat werd doorgegaan naar de Gotenburgweg, waar opnieuw lijn 22 werd gefotografeerd. Aangezien de ritten op lijn 22 ook in de dienstregeling stonden, konden reizigers ook op andere haltes dan P+R Euroborg instappen. Zoals hier bij halte Emdenweg waar bus 3406 stopt om een enkele reiziger in te laten stappen op 15 april 2022. De bus zal verder rijden als lijn 22 richting de Grote Markt.

Q-link bussen op Bloemenjaarmarkt lijn 22 (1)

Op 15 april 2022 vond in Groningen na bijna twee jaar weer de jaarlijkse bloemenjaarmarkt op Goede Vrijdag plaats in het centrum. Aangezien hier vooral veel Duitsers op af komen en deze massaal met de auto naar Groningen komen, wordt vrijwel standaard deze dag een extra lijn 22 tussen P+R Euroborg en de Grote Markt ingezet. Dit jaar was echter de opzet enigszins gewijzigd, waardoor een standaard dienstregeling werd gereden en met name Q-link Oranje bussen werden ingezet. Ook het eindpunt van de voormalige Citybus werd, zoals te zien op deze foto, niet gebruikt terwijl bus 3408 de fotograaf passeert en op weg is als lijn 22 naar de Grote Markt.