Month: juni 2022

Waterstofbus op Q-link 6

Wegens stakingen op de stalling Appingedam voor een betere CAO op 1 juni 2022 werden veel ritten op Q-link 6 niet gereden. De ritten die door andere stallingen werden gereden, waren regelmatig voorzien van opvallend materiaal op deze lijn omdat de Q-link bus ter afwisseling niet beschikbaar was. Zo kwam als een van de eerste keren een Van Hool waterstofbus op deze lijn terecht. In de avond passeert deze bijzondere bus met het nummer 7207 de fotograaf en is als Q-link 6 op weg richting Delfzijl.

Q-link over de Grote Markt bijna op zijn eind (3)

Na de foto iets verderop, werd iets verder noordelijk op de Grote Markt gestaan waar nogmaals een Q-link bus op dit plein werd gefotografeerd. Nadat op 17 juli 2022 de bussen van dit plein verdwijnen, zal het complete plein de komende jaren worden verbouwd en zullen op de plek waar nu de bussen rijden fonteinen en bomen komen te staan. Op 29 mei 2022 was dit nog niet het geval toen bus 7423 de fotograaf op de Grote Markt op Q-link lijn 4 richting Roden passeert.

Q-link over de Grote Markt bijna op zijn eind (2)

Na de foto in de Oosterstraat werd doorgegaan naar de Grote Markt, waar nogmaals een Q-link bus werd gefotografeerd op de inmiddels bekende plek aan dit grote plein. Deze keer werd echter de hoogte opgezocht om meer van het plein in beeld te krijgen, ter afscheid van de bussen op dit plein werd de hoogte opgezocht toen op 29 mei 2022 Q-link reserve Heuliez bus 7442 de fotograaf passeert en als Q-link 4 op weg is richting Roden.

Q-link over de Grote Markt bijna op zijn eind (1)

Op 17 juli 2022 zou na enkele jaren uitstel voor het allerlaatst een bus over de Grote Markt in Groningen rijden. Hiermee komt na meer dan 100 jaar een einde aan publiekelijk openbaar vervoer op dit plein. Ook de omliggende straten Gelkingestraat, Oude Ebbingestraat en Oosterstraat zullen het vanaf dan zonder openbaar vervoer en Q-link moeten stellen. Op 29 mei 2022 was dit nog niet het geval toen bus 7411 de fotograaf en een paar van de oudste panden van de stad Groningen passeert in de Oosterstraat en op weg is als Q-link 3 richting Lewenborg.