Month: juli 2023

Extra ritten op Q-link tijdens Koningsnacht en -dag 2023 (8)

Even later werd de volgende rit met een andere Capacity L-bus gereden. Deze bussen kregen sinds de concessiewissel in 2019 het paarse Q-link-jasje aangemeten en worden vrijwel altijd op Q-link 6 ingezet, waardoor ze een echte bijzonderheid zijn buiten hun normale inzetgebied. Op 27 april 2023 werden, zoals eerder beschreven, deze bussen ingezet op onder andere Q-link 3 en 4, zoals te zien op de foto op Q-link 4 wanneer de bus over Leeksterweg rijdt en de Ceintuurbaan West inslaat op weg naar het eindpunt in Roden.

Extra ritten op Q-link tijdens Koningsnacht en -dag 2023 (7)

Naast de ritten op Q-link 3 met de 21 meter lange Capacity L-bussen, reden op Koningsdag 2023 ook deze bussen op Q-link 4 tussen het Hoofdstation in Groningen en Roden. Aangezien deze bussen bijna nooit in reguliere dienst in Roden te zien waren, zorgden ze daar voor een bijzondere verschijning. Op de foto is bus 3411 te zien terwijl hij de Heijmanslaan verlaat en via de Bevrijdingslaan in Roden op weg is richting het eindpunt op 27 april 2023, waarna hij weer terugkeert richting Groningen.

Extra ritten op Q-link tijdens Koningsnacht en -dag 2023 (6)

Ook in het centrum van Leek waren voor één dag de 21 meter lange Capacity L-bussen weer te zien, die hier enkele jaren een vertrouwd beeld vormden. Deze bussen werden ingezet om de vele reizigers vanuit Leek en Tolbert naar het station van Groningen te vervoeren, waar ze de festiviteiten rondom Koningsdag zouden bijwonen. Op de foto is bus 3410 te zien, die halteert bij de Centrumhalte in Leek en zo dadelijk als Q-link 3 op weg gaat richting Groningen op 27 april 2023.

Extra ritten op Q-link tijdens Koningsnacht en -dag 2023 (5)

Na de foto op de Peizerbaan in Groningen werd de bus gevolgd en werd bij de busafrit vanaf de A7 bij Leek nogmaals een foto gemaakt van bus 3411, die op Q-link 3 reed. In het verleden waren deze bussen bijna dagelijks te zien op deze plek, toen ze vast werden ingezet op Q-link 3. Door de instroom van elektrische Heuliez-bussen zijn ze echter van paarse stickers voorzien en vooral op Q-link 6 actief. Op de foto van 27 april 2023 komt de bus de fotograaf voorbij als hij op weg is richting Tolbert.