Month: oktober 2023

Extra ritten op Q-link tijdens Koningsnacht en -dag 2023 (10)

Nadat er in de middag van Koningsdag 2023 diverse ritten met paarse Capacity L-bussen hadden plaatsgevonden op de Q-link blauwe lijnen tussen het Hoofdstation en Roden en Leek, werden deze ritten in de avond doorgetrokken naar P+R Kardinge. Zoals te zien is, arriveert Capacity L-bus 3411 op 27 april 2023 op P+R Kardinge als Q-link 3. Deze bussen waren tot aan de concessiewissel in december 2019 een dagelijkse verschijning op deze locatie. Na een korte stop op P+R Kardinge zou de bus verder rijden als Q-link 4 naar Roden.

Q-link reservebus op lijn 163

Op lijn 163, die tussen Groningen en Lauwersoog rijdt en zo een aansluiting verzorgt op de boot naar Schiermonnikoog, worden al jaren gelede bussen ingezet om te voldoen aan de steeds veranderende vraag van reizigers en de hoeveelheid bagage die vaak wordt meegenomen. Omdat alle Q-link bussen ook gelede bussen zijn, zijn ze regelmatig te zien op deze lijn. Zelfs de reservebussen voor Q-link zijn vaak te zien, zoals de 3421 in de grijze kleurstelling, die hier op 27 april 2023 de fotograaf passeert op het Kardingerplein in Groningen en op weg is naar Lauwersoog.

Extra ritten met Q-link bussen tijdens Koningsdag 2023 (2)

Na de foto in Kloosterveen werd doorgereden naar het busknooppunt Noord in Assen, voorheen bekend als Martin Luther Kingweg. Op dit punt komen diverse lijnen in Assen samen en kunnen reizigers overstappen tussen de verschillende bussen die door de stadswijken van Assen rijden. Ondanks dit feit zijn Q-link bussen vrijwel nooit te zien op dit punt, laat staan Q-link Paars Capacity L-bussen. Op 27 april 2023 was dit echter wel het geval toen bus 3410 op weg ging naar Groningen als Q-liner 309.

Extra ritten met Q-link bussen tijdens Koningsdag 2023 (1)

Na de inzet van de Capacity L-bussen op Q-link 3 en 4 op Koningsdag 2023 werd aan het eind van de middag een van deze bussen ook ingezet op Q-liner lijn 309 tussen Assen en de wijk Kloosterveen in Assen. In het verleden waren op deze lijn ’s ochtends al Q-link Oranje bussen te zien, maar inmiddels domineren de 15 meter lange Q-liners hier. Op 27 april 2023 was dat niet het geval toen bus 3410 de fotograaf passeerde en op weg was naar het Hoofdstation van Groningen terwijl hij de halte Domeinpad in de Assense wijk Kloosterveen passeert.